Eerste Algemene Ledenvergadering: samen optrekken voor betere hoofdpijnzorg

Nieuws over de Alliantie

De eerste Algemene Ledenvergadering van de Hoofdpijn Alliantie onder de bezielende leiding van bestuursvoorzitter Guusje ter Horst is een feit en dat mag gevierd worden. Alle organisaties die met hoofdpijn te maken hebben slaan de handen ineen om de bekendheid over hoofdpijn te vergroten en de zorg te verbeteren.

Mooi om te zien dat organisaties als de patiëntenvereniging Hoofdpijnnet, de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijn Centra (VNHC), de Nederlandse Hoofdpijn Vereniging (NHV) en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) gezamenlijk optrekken in het belang van de patiënten met langdurig en chronische hoofdpijn. Ook farmaceutische bedrijven maken van deze samenwerking deel uit, zij het zonder stemrecht.

Naast praktische zaken zijn in deze eerste ledenvergadering het ontwikkelen van een zorgstandaard besproken, die het voor zorgprofessionals mogelijk maakt om op adequate wijze hoofdpijnklachten te herkennen en te behandelen. Daarnaast is onder meer over hoofdpijnklachten in relatie tot werk en verzuim gesproken. Erkenning van het probleem en samenwerking tussen werkgevers, bedrijfsartsen en medici kan voorkomen dat werknemers langdurig en onnodig uitvallen.

Nieuwsbrief

Meld je aan om voortaan de nieuwsbrief te krijgen.

Inschrijven nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

naar
boven