12 september: Dag van de Migraine

Op 12 september is het de wereldwijde Dag van de Migraine. Migraine heeft nog altijd enorme invloed op het dagelijks leven. Sociale activiteiten, gezinsleven, de keuze voor het al dan niet het krijgen van kinderen en het aangaan van een relatie, werk. Het zijn voor migrainepatiënten allemaal grote worstelingen, die hun kwaliteit van leven zeer beperken. Bovendien voelt een aanzienlijk deel van de patiënten zich niet serieus genomen door zijn of haar omgeving. 

Dit blijkt uit onderzoek dat bureau GFK heeft verricht in opdracht van GSK. Maar liefst 78% van de ondervraagde migrainepatiënten is het (helemaal) eens met de stelling dat hun ziekte sociale activiteiten bemoeilijkt. En 57% zegt het (helemaal) eens te zijn met de stelling dat migraine een negatieve impact heeft op het gezin en sociaal leven. Negatieve invloed op het professionele leven wordt ervaren door 52%.

Patiëntenvereniging Hoofdpijnnet roept daarom op deze dag alle migrainepatiënten in Nederland op te laten horen wat de impact is van deze hersenziekte. Vanuit de vereniging vinden deze week meerdere initiatieven plaats om migraine onder de aandacht te brengen.

Nieuwsbrief

Meld je aan om voortaan de nieuwsbrief te krijgen.

Inschrijven nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

naar
boven